Numarul turistilor a crescut in primele 4 luni. Din ce tari provin si ce au vizitat in Romania

Email Imprimare PDF

 

Numarul turistilor a crescut in primele 4 luni. Din ce tari provin si ce au vizitat in Romania

 

Sosirile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 6,9% si innoptarile o crestere cu 2,7%, in perioada ianuarie-aprilie 2013, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).

In primele 4 luni din acest an s-au inregistrat 1,891 milioane de sosiri in structurile de primire turistica, in crestere cu 6,9% fata de cele din perioada similara a anului trecut.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat, in primele patru luni, 78,2% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,8% din numarul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din perioada similara a lui 2012.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in structurile de primare turistica, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (82,3% din total turisti straini), iar din acestia 83,4% au fost din tarile apartinand Uniunii Europene.

 

Pentru a citi mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Numarul turistilor a crescut in primele 4 luni. Din ce tari provin si ce au vizitat in Romania