De ce are litoralul bulgaresc mai multi turisti fata de cel romanesc

Email Imprimare PDF

 

De ce are litoralul bulgaresc mai multi turisti fata de cel romanesc

 

Cresterea numarului de turisti autohtoni pe litoralul romanesc la o cifra de 40.000 fata de cei 30.000 de turisti din 2012 reprezinta un rezultat slab fata de cei peste o suta de mii de turisti bulgari care isi petrec aceasta perioada pe litoralul bulgaresc, conform Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

„Daca adaugam la acest rezultat si zecile de mii de romani care au ales sa isi petreaca mini vacanta in Bulgaria, ajungem la concluzia ca turismul romanesc duce o lupta inegala cu cel bulgaresc, iar cauza acestui lucru sunt taxele prea mari din sistemul romanesc”, se arata in comunicatul Federatiei.

Problema majora pentru investitorii in turismul din Romania o constituie fiscalitatea prohibitiva, respectiv TVA de 24%, impozit pe profit de 16%, impozit pe dividente de 16%.

Astfel, la 100 de euro, operatorul din turism roman va achita catre buget 46,37 euro, in timp ce in Bulgaria un operator in turism achita doar 20% TVA, 10% impozit pe profit si 10% impozit pe dividente, asadar va da la buget doar 35,20 euro din 100 de euro.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult..

Sursa:www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri De ce are litoralul bulgaresc mai multi turisti fata de cel romanesc