Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de functionare doar dupa verificari ale inspectorilor

Email Imprimare PDF

 

Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de functionare doar dupa verificari ale inspectorilor

 

Operatorii din turism pot obtine o autorizatie provizorie de functionare dupa ce inainteaza autoritatii de reglementare o cerere si documentatia necesara, dar dreptul definitiv de functionare va fi primit doar dupa ce inspectorii vor verifica la fata locului respectarea criteriilor de clasificare.

Una dintre principalele modificari propuse in document priveste procedura obtinerii certificatului de clasificare a structurilor de primire turistica. Astfel, se propune ca, pe baza unei cereri standardizate si a documentatiei complete depusa de un solicitant la institutia publica din domeniul turismului, sa fie eliberata solicitantului o autorizatie provizorie de functionare prin care se acorda operatorilor din turism dreptul de a functiona pana la data realizarii verificarii la fata locului a criteriilor de clasificare.

De asemenea, operatorii economici din UE/SEE care detin licenta/un document echivalent in tarile lor de provenienta si care doresc sa presteze servicii specifice agentiilor de turism in regim transfrontalier, pe teritoriul Romaniei, nu vor fi obligati la obtinerea unei noi licente emise de autoritatile romane, ci vor avea doar obligatia informarii autoritatii publice centrale in domeniul turismului privind initierea activitatii pe teritoriul national, noteaza Mediafax.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

 

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Operatorii din turism primesc dreptul definitiv de functionare doar dupa verificari ale inspectorilor