Early booking, turism intern, destinatii exotice: Tendintele de calatorie ale romanilor in 2013

Email Imprimare PDF

 

Early booking, turism intern, destinatii exotice: Tendintele de calatorie ale romanilor in 2013

 

Markete.ro – companie specializata pe marketing in turism si domeniile conexe, a realizat, in ultima saptamana, un sondaj in randul mai multor touroperatori si hotelieri, privind tendintele de calatorie ale turistilor romani.

Iata care sunt tendintele de baza in acest an:

1. Cresterea spectaculoasa a rezervarilor tip early booking

Pentru perioada decembrie 2012 – februarie 2013, touroperatorii si agentiile de turism au inregistrat cresteri de 35-40% ale rezervarilor tip early booking (inscrieri timpurii) fata de aceeasi perioada a anului precedent. Turistii romani devin din ce in ce mai consienti ca o rezervare efectuata din timp le asigura destinatia dorita si hotelul dorit, la un pret cu reduceri cuprinse intre 10% si 35%, uneori pana la 50%.

 

2. Orientarea spre turism intern si spre destinatiile apropiate si accesibile ca pret

2013 este al cincilea an de criza economica pentru tara noastra. Romanii doresc sa calatoreasca in continuare, tendinta reflectata de cresteri atat pe partea de turism intern, cat si pe cea de outgoing, anul trecut.

 

3. Bulgaria si Grecia raman destinatiile verii

Pe outgoing, destinatiile de masa castigatoare sunt Bulgaria si Grecia. Majoritatea turistilor merg aici cu automobilul propriu. Pentru Bulgaria, cele mai solicitate statiuni sunt Sunny Beach, Nisipurile de Aur si Albena (ultima, statiunea preferata de catre familiile cu copii), dar se inregistreaza cresteri ale cererii si pentru statiunile Duni si Obzor.

 

4. Orientarea catre destinatii de nisa /exotice

Turismul este si o moda. Exista o categorie de turisti romani cu venituri si educatie peste medie, care doresc sa viziteze an de an noi destinatii. Acestia – „turisti calatori” - doresc sa imbine odihna cu dorinta de a avea un concediu activ, de a cunoaste culturi noi, locuri noi.

 

5. Crestere pe segmentul croazierelor

In 2013, numarul turistilor care opteaza pentru croazierele maritime si oceanice va creste cu 15% fata de anul precedent.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Early booking, turism intern, destinatii exotice: Tendintele de calatorie ale romanilor in 2013