Mai multi turisti in ianuarie. Cati straini au vizitat Romania

Email Imprimare PDF

 

Mai multi turisti in ianuarie. Cati straini au vizitat Romania

 

Sosirile in unitatile turistice cu functiuni de cazare au crescut in ianuarie, fata de prima luna a anului trecut, cu 5%, iar innoptarile cu 5,6%, potrivit datelor anuntate vineri de Institutul National de Statistica (INS).
Sosirile au insumat 427.100, iar innoptarile 859.900. Sosirile turistilor romani au reprezentat 79,8% din total, pondere apropiata de cea din ianuarie 2012. Turistii din Europa au cea mai mare pondere in totalul vizitatorilor straini (83,7%), iar din acestia 77,3% au fost din tari UE.
Sosirile in hoteluri acopera 73,2% din total, indicator in crestere cu 1,6 %.
INS mai spune ca durata medie a sederii in ianuarie a fost de 2 zile la turistii romani si de 2,1 zile la cei din strainatate.
Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in ianuarie de 461.500, in scadere cu 4,1% fata de aceeasi luna din 2012. Marea majoritate a vizitatorilor straini provin din tari situate in Europa (95,7%).
Din statele UE s-au inregistrat 61,8% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (33,7%), Bulgaria (24,4%), Germania (8,1%), Italia (7,9%), Polonia (4,9%) si Austria (4,5%).

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa:www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Mai multi turisti in ianuarie. Cati straini au vizitat Romania