80 de turisti salvati din zapada la Padina, dupa ce trei avalanse au blocat drumul

Email Imprimare PDF

 

80 de turisti salvati din zapada la Padina, dupa ce trei avalanse au blocat drumul

 

 

Jandarmii montani si salvamontistii din Dambovita au intervenit, duminica noapte, pentru a ajuta sa coboare de pe platoul Pestera - Padina aproximativ 80 de turisti care au ramas blocati cu masinile in zapada, dupa ce in zona a nins abundent.

Potrivit sefului Salvamont Dambovita, Doru Diaconescu, actiunea echipelor de interventie a durat sase ore, turistii fiind coborati in conditii de siguranta de pe platoul Padina pana la Sanatoriul Moroieni, la DN 71 Targoviste-Sinaia, de unde au plecat spre case. "Am deblocat soseaua blocata de trei avalanse in diferite portiuni", a declarat seful Salvamont Dambovita.

Turistii au spus ca dupa un weekend reusit pe platoul Padina de pe versantul dambovitean al Bucegilor au trecut prin mari emotii din cauza zapezii si ca drumarii au intervenit foarte tarziu, in aceste conditii formandu-se un blocaj cu 20 de masini in coloana.

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 80 de turisti salvati din zapada la Padina, dupa ce trei avalanse au blocat drumul