42% din pachetele turistice cumpărate în România sunt achiziţionate online

Email Imprimare PDF

 

42% din pachetele turistice cumpărate în România sunt achiziţionate online

 

80% dintre românii care achiziţionează pachete de vacanţă aleg să se documenteze mai întâi online privind ofertele agenţiilor de turism, arată o analiză a SEO monitor. Produsele şi serviciile turistice sunt atât de căutate online în România, încât doar 1% dintre cumpărători se interesează doar offline de pachetele de vacanta promovate de agenţiile de turism, în timp ce 80% dintre români aleg să caute pe internet destinaţii, oferte de pachete şi servicii, păreri ale utilizatorilor etc.

“Principala sursă de informare online pentru cei care caută oferte de vacanţă este motorul de căutare Google. Din analizele SEO monitor, am dedus o tipologie de comportament de cumpărare în online; s-a observat că prima dată, căutările se fac în scop de cercetare, pe cuvinte şi expresii generale, cum ar fi: ”vacanţă Grecia”, “vacanţă Turcia”, “ofertă vacanţă 2013” etc. Utilizatorii verifică rezultatele afişate de Google, iar când sunt pregătiţi pentru achiziţie, caută rezultate specifice, prin căutări ce pot include destinaţia dorită, numele hotelului, perioada, preţul etc.”, a declarat Cosmin Negrescu, CEO, SEO monitor.

Din punct de vedere SEO, agenţiile de turism pot avea foarte multe de câştigat dacă se poziţionează corect şi îşi promovează din timp serviciile. Consumatorii ştiu foarte bine că piaţa este foarte competitivă, acesta fiind poate şi unul dintre principalele motive pentru care 80% aleg să se documenteze înainte de achiziţie: să compare, să verifice etc. De aceea, o agenţie cu un pachet de servicii foarte competitiv, poate avea de pierdul în sezon dacă nu are oferta vizibilă în prima pagină căutari de Google.”, a mai declarat Cosmin Negrescu.

 

Pentru mai multe stiri turistice accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 42% din pachetele turistice cumpărate în România sunt achiziţionate online