Tarifele hoteliere au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 2 ani

Email Imprimare PDF

 

Tarifele hoteliere au scăzut în prima lună din 2013 la cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 2 ani, arată Hotel Price Index realizat de trivago, care analizează situaţia din 50 cele mai populare oraşe europene, printre care şi Bucureşti. O noapte de cazare la hotel în ianuarie 2013 costă în medie 82 de lire sterline pentru o cameră standard dublă (98,7 euro), potrivit raportului.

În comparaţie cu luna decembrie 2012, tarifele hoteliere au fluctuat în principalele oraşe europene cu până la 38%. Cea mai mare scădere a fost înregistrată în oraşul german Dresden (-21%, până la o medie de 63 lire sterline pe noapte), Viena (-17%, până la un tarif mediu de 84 lire sterline pe noapte) şi Salzburg (-17%, până la un tarif mediu de 91 lire sterline pe noapte). Dresden este o destinaţie de shopping populară de Crăciun, în timp ce Salzburg este renumită pentru sporturile de iarnă, iar Viena pentru celebrările de Anul Nou, lucruri care au dus la creşteri ale tarifelor hoteliere în lunile noiembrie şi decembrie a anului trecut, se arată în raport.

Şi Bucureştiul a înregistrat o scădere continuă a tarifelor hoteliere în ultimele 4 luni. Astfel, în luna ianuarie 2013, preţul mediu pentru o noapte de cazare este de 84 dolari, comparativ cu 86 dolari în decembrie, 92 dolari în noiembrie şi 99 dolari în octombrie 2012 .

Alături de Varşovia, Budapesta şi Atena, Bucureştiul are printre cele mai mici tarife hoteliere, din cele 50 de oraşe europene analizate.

Pentru mai multe stiri cu privire la turismul din 2013 accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

CITESTE MAI MULT...

Sursa: www.horeca.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tarifele hoteliere au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 2 ani