Cele mai ieftine orașe din Europa pentru backpacking. Clujul, pe locul 21

Email Imprimare PDF

Cele mai ieftine orașe din Europa pentru backpacking. Clujul, pe locul 21

Numbeo este cea mai mare bază de date online cu privire la costurile de călătorie în întreaga lume. De doi ani, Numbeo realizează patru clasamente ale orașelor, în funcție de prețurile hotelurilor ieftine și medii și de costurile pe care trebuie să le suporte zilnic un turist cu buget mediu și unul cu buget minim (așa numitul „backpacker”, călător cu rucsacul în spate).

Cele patru clasamente sunt stabilite în baza unui indice calculat în raport cu orașul New York, oraș care reprezintă 100%. În plus, pentru majoritatea orașelor, sunt oferite și costurile unei zile de călătorie la segmentul mediu și backpacker.

Concret, calcularea indicelui de cost al călătoriei backpacking ține cont de prețurile din orașele vizate, în comparație cu aceleași prețuri în New York. Prețurile luate în considerare sunt:

  • Costul minim al unei nopți la un hotel de o stea sau două
  • O masă la MacDonalds sau un fast-food similar
  • O masă la un restaurant ieftin
  • O sticlă de Coca-Cola sau Pepsi
  • O sticlă de apă
  • O bere
  • Patru bilete de o călătorie cu mijloacele de transport public

Luând în calcul toate aceste prețuri, orașul Cluj-Napoca se situează pe locul 51 din 166 de orașe evaluate, unde locul 1 este cel mai ieftin oraș pentru backpackeri (Cebu, Filipine) , iar locul 166, cel mai scump (Ashdod, Israel).

Pentru informații despre unități de cazare din Cluj-Napoca accesați această secțiune a site-ului nostru

Citește mai mult...

Sursa: www.cluj.travel

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cele mai ieftine orașe din Europa pentru backpacking. Clujul, pe locul 21