Romania, gazda Congresului European de Turism Rural

Email Imprimare PDF

Romania, gazda Congresului European de Turism Rural

Romania este pentru prima data gazda a Congresului European de Turism Rural (ECRT). Evenimentul se desfasoara in perioada 7-10 octombrie, la Piatra Neamt, si are ca tema „Turismul inovativ, o noua viata pentru zonele rurale”.
"Oamenii secolului al XXI-lea cauta tot mai mult un colt de natura unde sa-si petreaca vacantele. Satele romanesti - bogate in traditii, istorie si natura - ofera experiente variate celor care incearca sa-si regaseasca radacinile, celor in cautare de relaxare sau odihna activa, ori de cultura locala si de experimentarea stilului de viata rural. In aceste conditii, conservarea mediului si a identitatii etnografice sunt esentiale pentru turismul rural", a declarat Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Congresul European de Turism Rural a adus laolalta peste 200 de participanti interesati de turismul rural din 26 de tari.

In prima parte a Cogresului, reprezentanti ai diverselor asociatii de profil din Europa au prezentat situatia turismului rural din propria tara, se arata intr-un comunicat MDRT.

Printre acestia, Marilena Stoina, presedinte onorific al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), a vorbit despre evolutia din ultimii 20 de ani a turismului rural si ecologic din Romania, de la cateva pensiuni care functionau disparat la inceputul anior '90 la cele peste 5.000 de pensiuni inregistrate oficial in prezent.

Pentru informatii despre unitati de cazare din Piatra Neamt accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Romania, gazda Congresului European de Turism Rural