Obiective turistice din Romania pe Google Maps

Email Imprimare PDF

 

http://bucuresti.tourneo.ro/obiective-turistice-din-romania-pe-google-maps_9266.html

 

Imagini cu obiective turistice din 39 de orase mari din Romania, vor fi disponibile in Street View pe Google Maps, la capatul unui proiect lansat luni la Ateneul Roman din Capitala, in cadrul caruia vor fi parcursi 40.000 de kilometri in tara, cu un automobil si o bicicleta.

Reprezentantii Google au anuntat acest proiect luni in fata Ateneului Roman, pe treptele caruia a fost plasata o harta mare a Romaniei, cu imagini ale unor obiective celebre ca Pelesul, Branul si Voronetul.

Proiectul a fost prezentat de Dan Bulucea, Country Manager Google Romania, la conferinta fiind invitati si directorul Filarmonicii "George Enescu", Andrei Dimitriu, sediul acesteia fiind primul obiectiv inclus in proiect, secretarul de stat responsabil de patrimoniu din Ministerul Culturii – Sergiu Nistor – si seful Serviciului de turism din cadrul Primariei Capitalei, Mihai Gutanu.

Parcul National Retezat, centrul istoric al Sighisoarei, bisericile de lemn din Maramures, manastirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peles, Cheile Bicazului si multe alte obiective turistice vor fi reflectate in imagini pe Google Maps.

Astfel, acoperirea Street View in Romania se extinde cu inca 39 de orase, printre care Craiova, Focsani, Baia Mare, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Galati, Deva, Hunedoara, Sfantu Gheorghe, Zalau.

Ministerul Culturii va oferi, la solicitarea Google, sprijin pentru acest proiect prin punerea la dispozitie a unor informatii despre aceste obiective turistice, fie ca sunt sau nu monumente istorice, a explicat pentru MEDIAFAX Sergiu Nistor. El a mai precizat ca echipa Google va surprinde imagini panoramice si din sate de pe traseu sau din zona celor 39 de orase incluse, care pot fi la fel de importante.

“Noi ii salutam. Salutam proiectul absolut sincer“, a spus Nistor, mentionand ca in programul de guvernare este prevazuta elaborarea unui program national de educare si formare pentru patrimoniu. “Recunosc ca mi-ar fi placut ca educarea si formarea sa fie asa cam cum vorbim, adica mai personalizate, dar nu se mai poate“, a mai spus secretarul de stat.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre unitati de cazare din aceste orase accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa: www.tourneo.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Obiective turistice din Romania pe Google Maps