Hotelierii din Bucuresti, rezultate dezamagitoare in primele 5 luni ale anului

Email Imprimare PDF

 

 

Hotelierii din Bucuresti

 

Rezultatele segmentului hotelier in primele 5 luni ale anului in curs au fost dezamagitoare, indicatorul veniturilor pe camera disponibila (RevPar)  fiind cu 4,9% mai mic fata de perioada similara a anului 2011, chiar daca in Bucuresti s-au organizat evenimente de mare amploare precum finala Ligii Europene de fotbal in luna mai, arata un studiu realizat de Jones Lang LaSalle.
Aceasta scadere a fost influentata de diminuarea cu 5,7% a gradului de ocupare, la 55%, in conditiile in care rata ocuparii camerelor si tariful mediu real (ADR) a ramas neschimbat la 82 euro.

In anul 2011 nivelul indicatorului RevPAR s-a situat in jurul valorii de 48 euro, in scadere fata de varful de 84 euro inregistrat in 2007.

Turismul de agrement este in continuare slab dezvoltat, sectorul hotelier fiind sustinut de catre turismul de afaceri.

Cu toate acestea, la intervale regulate de timp, orasul a gazduit diverse evenimente sportive si culturale, precum finala 2012 a Ligii Europene de Fotbal din luna mai 2012 dintre echipele Atletico Madrid si Athletic Bilbao. Gradul de ocupare a hotelurilor de 3, 4 si 5 stele din Bucuresti s-a ridicat, cu ocazia meciului, la 95%, incasarile depasind 3-4 milioane de euro.

Alte evenimente importante gazduite de Capitala au fost Festivalul de Muzica si Film Bucharest din luna iunie sau turneul de tenis BCR Open, parte din programul competitional ATP, care se organizeaza in Romania din anul 1993.

In ciuda unei reveniri economice in 2011, numarul vizitatorilor a scazut cu 1,5%, ajungand la 1 milion, iar numarul innoptarilor a scazut cu 7% , respectiv la 1,7 milioane. Rezultate slabe au fost raportate si in primul trimestru al anului 2012, numarul vizitatorilor fiind in scadere cu 14,5% iar al innoptarilor cu 15,4% fata de T1 din 2011.

”Criza financiara a avut un efect major asupra pietei de investitii din Romania si din anul 2008 pana in prezent s-au inregistrat numai cateva tranzactii cu unitati hoteliere”, se mentioneaza in studiul citat.

Cea mai recenta tranzactie o reprezinta vanzarea hotelului de 2 stele Ibis din Sibiu, in noiembrie 2011, cu o capacitate 195 de camere. Hotelul a fost vandut pentru suma de aproximativ 10 milioane euro de catre operatorul local al Hotelulul Continental catre grupul italian UniCredit.

 

Pentru a citi mai multe despre turismul romanesc accesati aceasta sectiune a site-ului nostru

Citeste mai mult...

Sursa:www.dailyBusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Hotelierii din Bucuresti, rezultate dezamagitoare in primele 5 luni ale anului