London: kevesebb a turista, mint tavaly

Email Imprimare PDF

 

London: kevesebb a turista, mint tavaly

 

Nem tapasztalható az olimpiától elvárt gazdasági fellendülés a londoni turisztikai helyszíneken és a hotelek foglaltsága is alacsonyabb a tavalyinál – derül ki a K&H Bank londoni olimpiával kapcsolatos elemzéséből.

A szakemberek azonban felhívják a figyelmet, hogy mindez 12-éig még változhat, ráadásul egy olimpia rendezése esetén a szervező ország elsősorban hosszú távon gondolkodik, így leginkább 4-8 év múlva lehet majd kiértékelni, mit és hogyan csinált London. „A szálláshelyek többsége megemelt tarifával szerette volna értékesíteni szabad férőhelyeit, ám május után egyre csökkent a foglalások száma, így számos hotelek még a 2011-es szint alá is vitte az árakat, csak hogy betöltse az üres szobákat” – magyarázta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.
A Financial Times brit gazdasági napilap adatai szerint öszszességében 25 százalékkal kerülnek kevesebbe a szálláshelyek, mint tavasszal, de ezzel sem sikerült sokkal megnövelni a hotelek foglaltságát, ami még így is 20 százalékkal alacsonyabb, mint 2011 ezen időszakában. Bár a londoni olimpia több embert vonzott, mint az előző nyári játékok helyszínei, a 100 ezer látogató még mindig visszaesésnek számít az átlagos londoni 300 ezer turistához képest.

További cikkeket olvashat itt

Olvass tovább...

Forrás:www.kronika.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri London: kevesebb a turista, mint tavaly