Noua metoda prin care vecinii bulgari ii atrag pe romani pe litoralul lor

Email Imprimare PDF

 

Turismul culinar este noua metoda prin care bulgarii ii atrag pe romani pe litoralul lor. Chiar daca isi petrec vacanta in statiunile de la noi, foarte multi oameni nu se  pot abtine sa nu dea o fuga ceva mai la sud. Petrec cateva ore pe malul marii, in restaurante unde la preturi bune savureaza preparate proaspete din peste si fructe de mare care se gasesc acolo din belsug.

Bulgarii au speculat din plin apetitul romanilor pentru scoici si peste proaspat prins direct din Marea Neagra. Asa ca la doar cativa kilometri de granita cu Vama Veche au deschis zeci de restaurante unde sortimentele sunt atit variate, incat parca nu am avea parte de aceleasi ape.

La Dalboka, intr-un complex aflat la mai putin de 30 de kilometri de Vama, la pranz, peste tot se vorbeste romaneste.

"Am auzit lucruri bune si am venit sa ma conving mancand bunatatile de aici, plus ca e foarte frumos pe malul marii", spune o turista.

"Suntem cazati la Jupiter, dar ne-a fost recomandat si am venit sa vedem", povesteste un alt turist.

Un aspect important al turismului culinar este faptul ca meniurile sunt scrise si in limba noastra  iar bulgarii, la randul lor,  au invatat si ei cateva cuvinte ca sa se inteleaga mai repede cu clientii. Accepta si plata in lei, iar preturile sunt cu 30% mai mici decat in restaurantele pescaresti din statiunile noastre: salata de fructe de mare -2 euro, o scrumbie la gratar- 3 euro, frigarui de somn -3 euro, scoici inabusite - 2,50 euro

Scoicile, midiile la gratar si salatele din fructe de mare sunt cele mai cautate sortimente. Aprovizionarea se face de cateva ori pe zi, direct din Marea Neagra.

Pentru a citi mai multe despre statiunea Jupiter, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Noua metoda prin care vecinii bulgari ii atrag pe romani pe litoralul lor