A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Orasul care a lasat in urma Londra, Paris sau Tokyo

Email Imprimare PDF

 

A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Orasul care a lasat in urma Londra, Paris sau Tokyo

Este cel mai important centru de afaceri din lume. A detronat Londra, Paris sau Tokyo, potrivit unui studiu al A.T. Kearney si Bloomberg, care releva influenta metropolelor din marile economii emergente si amprenta globalizarii - transferul puterii de la guverne catre o retea de mari orase.

New York este considerat cel mai important centru de afaceri la ora actuala.

Top 10 este completat de Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Seoul, Bruxelles siWashington DC.

Studiul evalueaza cele mai importante 66 de centre comerciale urbane din lume, in functie de cinci criterii: anvergura mediului de afaceri, accesul la capital uman, piata media si accesul la informatie, profilul cultural si influenta politica.

"Scopul nostru a fost sa gasim o unitate de masura care sa ajute factorii de decizie din mediul corporate si din randul guvernelor sa determine care dintre orasele lumii va atrage si va modela cel mai bine, in viitor, fluxul de oameni, de idei, de capital si de bunuri", comenteaza pentru Bloomberg Mike Hales, partener la A.T. Kearney, companie de consultanta cu sediul la Chicago.

Beijingul si Shanghaiul reprezinta metropolele cu cea mai mare ascensiune anticipata pentru urmatorii 10-20 de ani, avand sanse sa detroneze centrele de afaceri din Vest, potrivit rezultatelor studiului.

Investitiile in transportul public, obiectivele culturale, educatia, siguranta publica, productia sustenabila de energie si conservarea au devenit elemente tot mai importante pentru marile metropole ale lumii, care incearca sa-si pastreze sau sa-si consolideze competitivitatea, au declarat directorii executivi si oficialii guvernamentali intervievati in cadrul studiului, potrivit Bloomberg.

New York, care a ocupat prima pozitie si in editiile anterioare ale topului, din 2008 si 2010, ar putea pierde in urmatorii ani din influenta "din cauza prapastiei tot mai mari dintre cei foarte bogati si cei saraci", comenteaza James Parrott, economistul sef al Fiscal Policy Institute, organizatie de cercetare si educatie din New York finantata de sindicate.

Pentru a citi si despre orasele cu cele mai mari taxe hoteliere din lume, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri A fost desemnat cel mai important centru de afaceri din lume. Orasul care a lasat in urma Londra, Paris sau Tokyo