Nem ijeszti el a romániai turistát a bulgáriai merénylet

Email Imprimare PDF

Nem ijeszti el a romániai turistát a bulgáriai merénylet

Nem ijeszti el a romániai turistákat, hogy a nyaralásra kiszemelt országban terrortámadás történt – nyilatkozták a Krónika megkeresésre egybehangzóan az idegenforgalmi szakemberek. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a múlt héten Bulgáriában történt robbantás nyomán fordult-e elő, hogy valaki visszamondta foglalását, illetve hogy csökkent-e az érdeklődés a déli szomszédunk által kínált turisztikai csomagok iránt. Kiderült, az utazási irodák – akárcsak a tavalyi egyiptomi zavargások esetében – semmi hasonlót nem tapasztaltak.

Mint László Endrétől, a sepsiszentgyörgyi székhelyű Transilvania Tourist Service utazási iroda ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a bulgáriai robbantás után nem tapasztaltak semmilyen visszaesést, ugyanolyan mértékűek a bulgáriai foglalások, senki nem mondta vissza a bulgáriai nyaralást, sőt még csak telefonon sem érdeklődtek, hogy mennyire tartják biztonságosnak a bolgár üdülőtelepeket.

A szakember ugyanakkor felidézte, az egyiptomi terrortámadások után is azt tapasztalták, hogy a román kirándulókat nem riasztják el ezek a tragédiák. „A román vagy a magyar turista úgy vélekedik, hogy ezeknek a támadásoknak nem ő a célpontja, nem érzi magát fenyegetve. A bulgáriai sajnálatos eset valószínű az izraeli piacot befolyásolja, a romániait nem” – vallja László Endre.

Ha szeretne többet olvasni a román turizmusról látogasson el a következő oldalra

Olvass tovább...

Forrás: www.kronika.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Nem ijeszti el a romániai turistát a bulgáriai merénylet