Agathon: Daca Romania si Bulgaria nu incep sa colaboreze, croazierele pe Dunare se vor opri la Budapesta

Email Imprimare PDF

 

Seceta pericliteaza in egala masura croazierele pentru Bulgaria ca si pentru Romania, aducand prejudicii imense turismului si transportului pe Dunare. Pe acest fond, Federatia Patronatelor din Turism si Servicii(FPTS) propune Romaniei si Bulgariei demararea unui program comun de dragare a Dunarii si de preventie a efectelor secetei care se repeta tot mai des in ultimii ani, aducand pagube imense prin oprirea traficului pe fluviu.
„Este timpul sa lasam deoparte rivalitatea paguboasa si sa intelegem ca Romania si Bulgaria au prea multe lucruri in comun ca sa poata reusi fara colaborare. Daca stam fiecare pe malul nostru si ne uitam cum scade Dunarea, vom pierde turisti in ambele sensuri, iar croazierele se vor opri la Budapesta, ignorand partea noastra de lume”, transmite Dan Matei Agathon (foto), presedintele FPTS.

Prin efort comun, Romania si Bulgaria pot asigura o navigare neintrerupta pe Dunare, atragand astfel turistii si aducand beneficii nesperate zonei. Acesta ar fi un bun inceput pentru intelegerea faptului ca, in loc sa se concureze, Romania si Bulgaria ar putea colabora pentru a atrage turisti din alte colturi ale lumii in partea noastra de continent, cu nimic mai prejos decat restul Europei, mai spune Agathon.

Pentru a citi mai multe despre croazierele de pe Dunare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Agathon: Daca Romania si Bulgaria nu incep sa colaboreze, croazierele pe Dunare se vor opri la Budapesta