Pericol în zona "Strunga Dracului": "Atenţie, cad stânci cât un microbuz"

Email Imprimare PDF

 

Pericol în zona

Turiştii sunt avertizaţi să nu urce în locul cunoscut drept "Strunga Dracului", aflat la altitudinea de 2.300 de metri, în Munţii Făgăraşului. Salvamontiştii spun că există pericolul de căderi de stânci.

"Dumnezeu ne-a ferit anul trecut, ca într-o duminică să nu fie nimeni în zonă, când au căzut stânci. Vom pune lanţuri şi panouri de avertizare. Practic blocăm accesul cu lanţuri în Strunga Dracului", a declarat salvamontistul Adrian David, scrie bzb.ro.

Acesta a precizat că accesul în "Strungă" era asigurat cu cabluri şi lanţuri, pe post de balustradă, cu scăriţe metalice, care în mare parte au fost distruse şi îngropate de stâncile căzute.

Salvamontistul spune că Strunga Dracului este periculoasă încă de anul trecut, când, în toamnă au început să se desprindă primele stânci uriaşe. Stâncile care au căzut sunt de mărimea unui microbuz.

Pentru a citi si despre cat de mult practica turistii camping-ul in Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Pericol în zona "Strunga Dracului": "Atenţie, cad stânci cât un microbuz"