De patru ani, turismul romanesc merge in pierdere. Avem una dintre cele mai scazute rate de ocupare hoteliera din Europa

Email Imprimare PDF

 

De patru ani, turismul romanesc merge in pierdere. Avem una dintre cele mai scazute rate de ocupare hoteliera din Europa

Veniturile industriei turistice din Romania s-au redus cu 16% in ultimii patru ani, pana la 1,5 miliarde euro in 2011, in principal din cauza scaderii numarului de turisti straini si a cheltuielilor acestora. Piata locala a fost una dintre cele mai afectate de criza din regiune, potrivit PwC Romania.

Cheltuielile turistilor straini au scazut de la peste 750 de milioane euro in 2008 la mai putin de 600 milioane euro in 2011, in vreme ce turistii autohtoni si-au redus cheltuielile in aceasta perioada de la 1,01 miliarde euro la 900 milioane euro.

In ultimii patru ani, rata medie anuala de crestere a industriei turistice locale a fost negativa, respectiv -5,7%, a anuntat compania de consultanta si audit.

"Recesiunea a avut un impact sever asupra industriei turistice a tarilor central si est-europene, Polonia, Slovacia si Romania fiind pietele cele mai afectate. Recesiunea a redus veniturile disponibile ale consumatorilor, care s-au vazut astfel nevoiti sa-si reduca cheltuielile pentru vacante. De departe, cel mai afectat segment de aceste schimbari in comportamentul consumatorilor a fost cel al vacantelor in strainatate, turistii romani reducandu-si cheltuielile cu 30%, de la 460 de milioane euro in 2008 la 310 milioane euro in 2011", a declarat intr-un comunicat Andrei Cretu, manager in cadrul PwC Romania si unul dintre autorii studiului.

Pentru a citi o alta stire pe tema situatiei actuale din turismul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri De patru ani, turismul romanesc merge in pierdere. Avem una dintre cele mai scazute rate de ocupare hoteliera din Europa