Blocaj pe piaţa imobiliară: Cât vor să dea cumpărătorii şi cât cer proprietarii

Email Imprimare PDF

 

Piaţa imobiliară este în blocaj, ca urmare a unei diferenţe mari între bugetele cumpărătorilor şi preţurile solicitate de proprietari, acestea crescând, de la începutul anului, cu 10-15%, potrivit firmei imobiliare Temple House.

"În timp ce clienţii aşteaptă de ceva vreme ieftinirea semnificativă a locuinţelor, tot mai mulţi proprietari speră să obţină sume fabuloase din vânzarea unor imobile în blocuri din anii '70-'80, ceea ce a determinat o scumpire a locuinţelor în medie cu circa 10-15% faţă de prima parte a anului", se arată într-un comunicat al firmei.

Temple House arată că vânzătorii sunt tot mai inflexibili în negocieri, în pofida crizei economice şi a înăspririi condiţiilor de creditare.

Firma dă ca exemple un apartament cu două camere, fără îmbunătăţiri, din zona Podul Grand, scos la vânzare cu 68.900 euro, şi un apartament de trei camere în zona Lujerului, pentru care este solicitată o sumă de 80.000 de euro.

"Pe de altă parte, apar deseori în piaţă şi oportunităţi, locuinte mai ieftine vândute de proprietari grăbiţi, forţaţi de împrejurări. Aceste proprietăţi, însă, se vând foarte repede şi se găsesc foarte greu", conform sursei citate.

Deşi programul "Prima Casă" putea fi motorul pieţei, entuziasmul legat de acesta s-a estompat, din cauza înăspririi condiţiilor de creditare. Băncile finanţează mai puţini clienţi, cu sume mai mici, concluzionează Temple House.

Pentru a citi si despre situatia turismului romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Blocaj pe piaţa imobiliară: Cât vor să dea cumpărătorii şi cât cer proprietarii