MDRT doreşte aducerea plajelor litoralului românesc la standardele Blue Flag

Email Imprimare PDF

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că a purtat discuţii cu Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru trecerea plajelor de pe litoralul românesc al Mării Negre în subordinea autorităţilor locale, pentru aducerea plajelor la standardele Blue Flag.

"La nivel de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului am avut discuţii cu Ministerul Mediului şi Pădurilor ca plajele să revină acolo unde au fost, la autorităţile locale, în aşa fel încât beneficiarii, turiştii, să aibă în următoarea perioadă - chiar dacă nu ştiu dacă vom putea reuşi până la sfârşitul acestui sezon - dar în sezoanele următoare să aibă într-adevăr plaje de standard, aşa cum sunt cele numite de Blue Flag, standarde care ar trebui să regăsească şi în litoralul românesc. Sunt lucruri care ar trebuie îmbunătăţite dar ceea ce vă pot asigura este că la nivelul ministerului se lucrează cu industria de turism, în aşa fel încât politicile pe care le facem la nivel de minister să fie în concordanţă cu ceea ce se solicită din teritoriu', a arătat Eduard Hellvig.

Standardul Blue Flag (Steagul Albastru) despre care a vorbit ministrul Hellvig este simbolul protecţiei mediului la cel mai înalt standard, iar plajele şi porturile de agrement care au această distincţie sunt cele mai căutate de turiştii occidentali.

Ministrul Hellvig a precizat că a avut discuţii şi cu Asociaţia Naţională a Agenţilor de Turism şi cu Federaţia Patronilor din Turism, întrucât MDRT este interesat de o colaborare întrucât 'întotdeauna sunt lucruri care trebuie îmbunătăţite, sunt lucruri care trebuie făcute mult mai bine'.

Pentru a citi o alta stire despre situatia turismului romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult....

Sursa:  www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri MDRT doreşte aducerea plajelor litoralului românesc la standardele Blue Flag