Celebrul monument din Roma, Fontana di Trevi, se afla în pericol

Email Imprimare PDF

 

Celebrul monument din Roma, Fontana di Trevi, se afla în pericol

Infiltraţiile de apă în urma ninsorii din februarie şi a ploilor de primăvară au afectat celebra Fontana di Trevi din Roma, din faţada acesteia desprinzându-se mai multe bucăţi, a declarat consilierul Dino Gasperini, citat de agenţia ANSA în pagina electronică. Oamenii cred că Fontana di Trevi le poate îndeplini dorinţele. Îndrăgostiţii care vizitează Roma sunt cei mai atraşi de această fântână.

În opinia lui Gasperini, degradarea uşoară nu este "îngrijorătoare", iar frunzele de laur din piatră care s-au desprins din friză, vor fi restaurate în scurt timp.

Primarul oraşului Roma, Gianni Alemanno, a declarat luni că oraşul caută un eventual sponsor pentru această lucrare, după cum s-a procedat şi cu Colosseumul şi alte monumente arheologice. Fontana di Trevi a fost imortalizată în celebrul film al lui Federico Felini, La Dolce Vita, în care Anita Ekberg a interpretat o scenă împreună cu Marcello Mastroiani.

Pentru a citi si despre unele dintre celebrele monumente din Iasi, care au nevoie de restaurare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Celebrul monument din Roma, Fontana di Trevi, se afla în pericol