Cum putem profita de pe urma scaderii turismului in Grecia si Turcia

Email Imprimare PDF

 

Cum putem profita de pe urma scaderii turismului in Grecia si Turcia

Doar Romania si Bulgaria pot profita de nisa creata de instabilitatea socio-economica din Grecia si de cresterea tarifelor la pachetele turistice de catre Turcia, spune Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS).

Cu toate ca Bulgaria are la randul ei o colaborare extrem de lunga cu tur operatorii germani, luna mai si inceputul lunii iunie au adus o usoara scadere a prezentei turistilor germani pe litoralul bulgaresc.

Turismul romanesc are o sansa nebanuita in urma problemelor turismului din Grecia, afectat de instabilitatea politica si de pericolul iesirii acestei tari din zona euro.

Realocarile de turisti si reorientarea tur-operatorilor straini, speriati de derapajele Greciei, pot fi o sansa nesperata de pe urma careia Romania sa castige un aflux semnificativ de turisti straini, considera Agathon.

Romania mai profita si de pe urma faptului ca Turcia, tara cu o dezvoltare turistica foarte mare si avand deja traditie pe pietele vest si est-europene, a ridicat tarifele pentru sezonul 2012, bazandu-se pe brandul de tara. Aceasta masura insa a dus la o micsorare relativa a cererii de pachete turistice in Turcia, mentioneaza oficialul FPTS.

Astfel a aparut un numar de turisti germani care nu sunt prezenti pe pietele clasice, ei putand fi considerati o tinta reala pentru turismul romanesc.

Pentru a citi o alta stire despre situatia turismului romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum putem profita de pe urma scaderii turismului in Grecia si Turcia