Tichetele de vacanţă pot impulsiona turismul românesc

Email Imprimare PDF

 

Dezvoltarea tichetelor de vacanţă a rămas la stadiul incipient, deşi reprezintă o oportunitate pentru industria turistica romaneasca, în prezent prea puţini angajatori utilizând acest sistem, conform unui comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS).

'În acest moment, valoarea tichetelor de vacanţă este de 0,18 % din valoarea tichetelor de masă, fapt care dezavantajează în primul rând industria turistică românească, principala ţintă a acestui sistem. Angajatorii nu le acordă fie din cauza lipsei de informaţii, fie din cauza unor măsuri prevăzute în legislaţie care frânează evident sistemul. Astfel, legea stipulează necesitatea ca firma să aibă profit pentru a putea oferi acest stimulent, ceea ce reprezintă o condiţionalitate nejustificată, mai ales într-o perioadă de criză. De asemenea, impozitarea tichetelor de vacanta cu 16 la sută, în condiţiile în care produsul este abia la începutul pătrunderii pe piaţa turismului, nu este de natură să urgenteze implementarea lui', a afirmat preşedintele FPTS, Dan Matei Agathon.

Pentru a citi despre alte metode care ar putea impulsiona turismul romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tichetele de vacanţă pot impulsiona turismul românesc