Noi reguli pentru şoferi: Ce trebuie să ştii dacă mergi în vacanţă în Europa

Email Imprimare PDF

 

 

Vacanţa se apropie, iar şoferii din Franţa - inclusiv turiştii sau conducătorii auto aflaţi în tranzit pe teritoriul ţării - vor fi nevoiţi să doteze trusa maşinii cu încă un articol: testul de alcoolemie. Începând cu 1 iulie, toţi şoferii şi motocicliştii sunt obligaţi prin lege să deţină asupra lor un test rapid pentru măsurarea alcoolemiei, potrivit dw.de.

Pe lângă clasicul alcooltest de unică folosinţă, poliţia franceză acceptă şi aparatele digitale cu senzor electrochimic, care precizează conţinutul de alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri, aceste instrumente vor trebui să corespundă normelor franceze (indicator NF pe ambalaj).

În cadrul controalelor rutiere, şoferilor li se va cere să facă şi dovada unui alcooltest nou-nouţ, în dotarea trusei din maşină. Deocamdată, articolul poate fi procurat numai din benzinăriile, supermarketurile sau farmaciile de pe teritoriul Franţei şi costă între 1,50 şi 5 euro. În orice caz, şoferii beneficiază de o perioadă de graţie de câteva luni. Se apreciază că primele pedepse vor fi aplicate începând cu noiembrie. Valoarea amenzii va fi de cel puţin 11 euro.

Alte reguli în Europa:

În condiţii de ploaie, pe autostrăzile sau drumurile naţionale cu mai multe benzi din Belgia camioanele cu o greutate mai mare de 7,5 tone nu au voie să intre în depăşire.

În Franţa, şoferii începători au restricţii de viteză în primii doi ani de la dobândirea carnetului. În afara localităţii viteza maximă admisă este de 80km/h, pe drumuri naţionale - 100km/h, iar pe autostrăzi - 110km/h.

Pentru a citi o stire si despre reglementarile de autostrazile romanesti, valabile vara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Noi reguli pentru şoferi: Ce trebuie să ştii dacă mergi în vacanţă în Europa