Trafic record in mai pe aeroportul Otopeni

Email Imprimare PDF

 

Trafic record in mai pe aeroportul Otopeni

Ziua finalei Europa League 2012, 9 mai, a adus la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) circa 13.000 de suporteri pe curse charter, numarul total al pasagerilor sositi fiind de peste 24.000, in timp ce  numarul mediu al pasagerilor sositi intr-o zi normala este de aproximativ 10.000, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Astfel, ziua a fost cea mai aglomerata din istoria aeroportului Henri Coanda: 311 miscari de aeronava au fost in total, numarul pasagerilor procesati (sosiri si plecari) in data de 9 mai fiind de 34.000.

Cei 15.000 de suporteri spanioli au sosit in 63 de aeronave, numarul total al aterizarilor pe aeroportul Henri Coanda ajungand la 184. 

Pentru a face fata acestei provocari operationale majore, o pista a fost transformata in parcare, gazduind un numar de 66 de aeronave, care au ocupat peste 2 km din lungimea totala a pistei.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in perioada 7-9 mai, un numar de 16.757 de pasageri sositi pe curse charter pe cele doua aeroporturi din Bucuresti pentru a participa la finala Europa League 2012.

Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Trafic record in mai pe aeroportul Otopeni