Industria de turism din Grecia, afectata de instabilitatea politica

Email Imprimare PDF

 

Industria de turism din Grecia, afectata de instabilitatea politica

Industria de turism a Greciei, cruciala pentru economia tarii aflata in dificultate, a fost afectata dur de instabilitatea politica din urma alegerilor de la 6 mai si de speculatiile privind iesirea statului din zona euro, au declarat experti in turism.
Rezervarile pentru vacante in Grecia au scazut cu 50%dupa alegerile de la 6 mai care au adus incertitudine politica in tara, a declarat George Drakopoulos, directorul general al asociatiei firmelor de turism elene (SETE).

"Hotelurile fac oferte atractive, dar nu asta e problema. Pentru multi dintre turistii care viziteaza Grecia, este o problema de securitate pe langa valoarea banilor", a adaugat el.

Aceasta situatie intervine dupa un sezon 2011 deosebit de profitabil, cand Grecia a avut de castigat in urma revoltelor din Africa, ce au determinat multi turisti sa se reorienteze. Potrivit SETE, turismul reprezinta 15,7% din veniturile Greciei si angajeaza 768.000 de persoane, direct sau indirect, informeaza Mediafax.

Pentru a citi o alta stire despre turismul din Grecia, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Industria de turism din Grecia, afectata de instabilitatea politica