Finala Europa League - mana cerească pentru turism

Email Imprimare PDF

 

Finala Europa League - mana cerească pentru turism

Dacă săptămâna viitoare aveţi drum prin Capitală trebuie să ştiţi că nu aveţi unde să vă cazaţi. Toate locurile din sectorul turistic din Bucureşti şi din Ilfov sunt rezervate de suporterii care vin la Europa League pe 9 mai, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad.

Aproximativ 40 de mii de turişti sunt aşteptaţi la finala de pe Arena Naţională. la aşa cerere, hotelierii au avut grijă să speculeze evenimentul. Au crescut preţurile cu 50%. Industriei hoteliere cu tot cu servicii, restaurante şi catering îi revin mai mult de jumătate din încasări.

Gradul de ocupare turistică este de 100% în perioada finalei Europa League de pe Arena Naţională din capitală. Bucureştiul şi zona din jurul capitalei însumează 25 de mii de locuri de cazare care sunt deja vândute, spun reprezentanţii domeniului turistic.

"Gradul de ocupare în momentul de fata este de 100%, deci camerele din hotel, pensiunile şi apartamentele cu regim hotelier sunt toate rezervate. Practic sunt 40.000 de turişti, dar doar nu vor rămâne toţi în Bucureşti. Unii vor pleca spre oraşele apropiate."

"Vorbim despre preţuri.. au fost creşteri cu 50%. Noi ca federaţie am încercat să facem ca preţurile să nu crească şi clienţii să se simtă bine [...]Dar nu am putut controla piaţa şi au rămas cu 50% mai mult" MOHAMMAD MURAD

Partea leului va merge şi spre proprietarii de restaurante şi cafenele, iar centrul vechi este unul dintre locurile care va atrage cei mai mulţi turişti.

Pentru a citi despre unitatile de cazare din Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Finala Europa League - mana cerească pentru turism