Traficul aerian, dat peste cap: Dupa Iberia, si Lufthansa anuleaza 400 de zboruri

Email Imprimare PDF


Traficul aerian, dat peste cap: Dupa Iberia, si Lufthansa anuleaza 400 de zboruri

Linia aeriana Lufthansa, al doilea mare operator al Europei, va anula marti circa 400 de zboruri la nivel mondial din cauza unei greve a personalului de securitate si handling de pe aeroporturile germane, inclusiv cele din Frankfurt si Munich.

Sindicatul Verdi cere o majorare de 6,5% a salariilor pentru cei 2 milioane de membri. Statul si autoritatile locale au propus ca si contraoferta o crestere de doar 3,3% . Noi negocieri sunt programate miercuri si joi.

"Greva ar trebui sa accelereze negocierile", a spus seful sindicatului Verdi, Frank Bsirske.

Cele mai multe dintre zborurile anulate sunt cele operate pe baza principala din Frankfurt, a spus purtatorul de cuvant al Lufthansa, Sandra Kraft, citata de Bloomberg.

Greva din aeropoturi face parte dintr-o miscare mult mai mare, intreprinsa de sindicatul Verdi si la nivelul scolilor, regiilor de transport public si institutiilor publice.

In februarie, greva controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, al treilea cel mai aglomerat aeroport din Europa, a dus la pierderea a 170.000 de pasageri, a anuntat administratorul aeroportului, compania Fraport.

Pentru Lufthansa, greva din februarie s-a tradus in pierderi de peste 10 milioane de euro.

Tot astazi, compania aeriana spaniola Iberia a anuntat ca va anula joi circa 60% din zboruri din cauza grevei generale din Spania. Sindicatele spaniole au facut apel la o greva generala pe 29 martie pentru a protesta fata de reforma muncii, pe care o considera "inutila, ineficienta si injusta".

Pentru a citi o alta stire pe aceasta tema, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Traficul aerian, dat peste cap: Dupa Iberia, si Lufthansa anuleaza 400 de zboruri