Destinatii din afara ghidului turistic. De ce ai vizita aceste orase mai putin populare

Email Imprimare PDF

 

Destinatii din afara ghidului turistic. De ce ai vizita aceste orase mai putin populare

Nu apare in ghidul turistic, nu merita vizitat. Fals. Nici pe departe. Unele locuri, desi ocolite de turisti, emana acelasi farmec, au aceeasi atmosfera si mostenire culturala cu orasele mult aclamate in ghidurile turistice. Daca vrei o experienta autentica, departe de cozile de turisti din orasele principale, citeste mai jos cateva cuvinte despre 8 destinatii mai putin populare, dar care merita vizitate.

Aceste orase sunt omise de turisti fie din cauza pozitiei geografice care ingreuneaza accesul, fie din cauza proximitatii unor "vecini mai interesanti". Daca ajungi vreodata in apropiere, poate "arunci o privire".

1. Trieste, Italia. Oare de ce nu se regaseste acest oras-port in fruntea recomandarilor turistice?! Trieste a fost unul dintre principalele porturi ale Imperiului Austro-Ungar (era al patrulea oras ca marime din Imperiu, dupa Viena, Budapesta si Praga) si a pastrat de-a lungul timpului acel farmec al vremurilor trecute, oferind turistilor un mix de culturi (germanica, latina, slava) si civilizatii.

Celebrul scriitor James Joyce a inceput sa scrie "Ulysses" aici, si nu in Dublin. Pe langa amprenta habsburgica, Trieste se remarca prin arhitectura neo-clasica, gastronomica central-europeana si multitudinea de cafenele vieneze. Nu rata Castelul Miramare si Il Faro della Vittoria.

Trieste este localizat foarte aproape de granita cu Slovenia, asa ca nu exclude o mica excursie in statul vecin. 

2. Arras, Franta. Cu cele doua piete flamand-spaniole, inconjurate de 155 de casute ca de “turta dulce”, Arras este o surpriza placuta pentru orice turist, o supriza ascunsa intr-un colt nordic al Frantei (capitala regiunii Pas-de-Calais). Arras se distinge prin arhitectura specifica secolelor XVII-XVIII, tunelurile subterane de 22 km (folosite de soldati in Primul Razboi Mondial) si atmosfera boema.

Pentru a citi si despre un obiectiv turistic mai putin cunoscut din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Destinatii din afara ghidului turistic. De ce ai vizita aceste orase mai putin populare