Recesiunea economică s-a resimţit şi în turism

Email Imprimare PDF

 

Recesiunea economică s-a resimţit şi în turism

Recesiunea economică s-a resimţit şi în turism, iar atragerea de fonduri europene ar putea revitaliza acest sector al economiei, este de părere fostul ministru Dan Matei Agathon. Invitat la The Money Channel, acesta a vorbit despre priorităţile ministerului Turismului.

"Cristi Petrescu trebuie să îndepărteze nişte derapaje: excesul de birocraţie care a ajuns până în Munţii Apuseni. Al doilea: trebuie să scoată şi nişte derapaje din partea proprietarilor de pensiuni care înţeleg că o pensiune este o vilă cu faianţă din Spania şi jacuzzi din Portugalia, ori străinii nu caută aşa ceva. Se caută natură, exact frumuseţea peisajelor şi tradiţiile. Trebuie să îndrepte turiştii, forţat, spre hrana bio, spre tot ce înseamnă bio. În România e foarte simplu: fermierii nu au bani să cumpere îngrăşăminte chimice, deci pot să facă o hrană bio care poate fi desfăcută în pensiuni şi care poate să fie un alt brand de dezvoltare turistică."

Pe lângă atragerea de fonduri europene sau promovarea turismului în alte ţări, prin mijloace adecvate, fostul preşedinte ANAT, Gheorghe Fodoreanu, susţine că toate eforturile ministerului ar trebui îndreptate către export şi către turismul intern.

Pentru a citi si despre proiectul de reabiltare al Centrului Vechi al Bucurestiului, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Recesiunea economică s-a resimţit şi în turism