Cristian Petrescu: Turismul românesc ar putea înregistra o creştere de 15% în 2012

Email Imprimare PDF

 

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului estimează o creştere cu 15% în turism în anul 2012, după un avans de 17% înregistrat în 2011, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu.

De asemenea, oficialul MDRT a precizat că până la sfârşitul anului 2012 se estimează a fi contractată suma FEDR de 15,64 milioane lei, aproximativ 3,72 milioane euro, reprezentând 100% din sumele FEDR alocate pentru perioada 2007 - 2013.

În interviu, Cristian Petrescu a vorbit şi despre proiectele prioritate în dezvoltarea regională, investiţiile publice în domeniu, precum şi despre turismul balnear şi atragerea turiştilor străini în România.

Care sunt priorităţile sau principalele obiective în domeniul dezvoltării regionale şi turismului pentru anul 2012?

Cristian Petrescu: Priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru anul 2012 sunt absorbţia fondurilor europene şi crearea de locuri de muncă. Până în prezent, suntem ministerul cu cele mai bune rezultate în absorbţia fondurilor europene. Ţinta de absorbţie asumată pentru sfârşitul anului 2012, reprezentând sume transferate de la Comisia Europeană, este de 788,34 milioane euro, astfel încât suma totală rambursată de CE la finalul anului 2012 va fi de 1,255 miliarde euro, reprezentând 32,9% din alocarea Fondului European de Dezvoltare Regională a Programului Operaţional Regional.
Pentru a citi o alta stire despre situatia turismului romanesc, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cristian Petrescu: Turismul românesc ar putea înregistra o creştere de 15% în 2012