BIG BROTHER: Hotelurile, obligate să se înscrie în programul care ştie cine şi unde sunt cazaţi

Email Imprimare PDF

 

BIG BROTHER: Hotelurile, obligate să se înscrie în programul care ştie cine şi unde sunt cazaţi

Hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat, în caz contrar urmând să fie amendate cu o sumă de până la 20.000 de lei, potivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

Ministerul va pune la dispoziţia firmelor din turism un sistem informatic care poate furniza date în timp real referitoare la numărul turiştilor cazaţi atât în diferite zone turistice, cât şi în fiecare structură turistică de cazare, scrie Mediafax.ro.

Prin utilizarea aplicaţiei informatice vor putea fi realizate raportări în orice moment privind gradul de utilizare a capacităţii de cazare, atât la nivel individual, al fiecărei structuri de primire turistice în parte, cât şi la nivel regional sau naţional.

"Prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET vor putea fi sancţionate de către instituţiile îndrituite, tentativele sau faptele de neînregistrare a activităţii de cazare, ca activitate economică, de către operatorii economici. De asemenea, persoanele care au săvârşit infracţiuni şi sunt urmărite naţional sau internaţional, sau cele cunoscute ca fiind traficanţi, proxeneţi, prostituate etc., care utilizează serviciile de cazare ale unei structuri de primire turistice, pot fi reperate, localizate mai uşor de către instituţiile abilitate, aplicaţia implementată prin acest act normativ permiţând acest lucru", potrivit notei de fundamentare a proiectului de act normativ.

Operatorii hotelurilor şi ai pensiunilor sunt obligaţi să înregistreze turiştii cazaţi în sistemul SIET imediat după verificarea de către recepţioner a datelor înscrise în actul de identitate cu cele completate în fişa de anunţare a sosirii şi plecării

Pentru a citi o stire si despre strategia care ar putea aduce milioane de turisti in Romania, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri BIG BROTHER: Hotelurile, obligate să se înscrie în programul care ştie cine şi unde sunt cazaţi