Turiştii cazaţi la negru au făcut ca staţiunile să fie foarte aglomerate de sărbători

Email Imprimare PDF

 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a declarat miercuri că dacă datele oficiale arată un grad de ocupare a hotelurilor de 83% în perioada sărbătorilor de iarnă, turiştii cazaţi la negru în pensiuni au făcut ca staţiunile montane să fie mult mai aglomerate în realitate.

"Gradul de ocupare în principalele staţiuni montane româneşti, în perioada sărbătorilor de iarnă (24 decembrie 2011- 2 ianuarie 2012), a fost de aproape 83%, vârful fiind atins de Revelion, când gradul de ocupare a fost de aproximativ 95%, potrivit datelor asociaţiilor profesionale din turism transmise Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT)", se arată într-un comunicat al instituţiei transmis miercuri MEDIAFAX.

De asemenea, traficul auto înregistrat pe Valea Prahovei a fost de aproape 90.000 de maşini, potrivit datelor Inspectoratului General al Poliţiei Române, citate de MDRT.

"Am avut o perioadă a sărbătorilor foarte bună pentru turism, în ciuda vremii şi a zăpezii care s-a lăsat aşteptată. Un grad de ocupare de 95% de Revelion şi o medie pentru toată perioada sărbătorilor de 83% sunt cifre foarte bune, dacă ţinem cont că vorbim doar despre structurile clasificate şi că în pensiunile agroturistice sunt cazaţi cei mai mulţi turişti la negru, pe care operatorii nu-i declară oficial. Dacă cifrele declarate sunt atât de mari, vă daţi seama ce aglomerate au fost, în realitate, staţiunile în aceste zile!", a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Pentru a citi mai multe despre statiunile montane romanesti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turiştii cazaţi la negru au făcut ca staţiunile să fie foarte aglomerate de sărbători