Revelion la castel

Email Imprimare PDF

 

Revelion la castel

Un castel transformat in unitate de cazare s-a dovedit a fi o idee numai buna pentru a atrage turistii in judetul Covasna. Castelul Mikes din comuna Zabala, care poarta in prezent numele de Zabola Estate, este o constructie ridicata in secolul al XVI-lea, care functioneaza in prezent ca si hotel. Faima acestui castel a ajuns peste hotare inca de acum cativa ani.

Castelul Mikes
este situat in mijlocul unui parc dendrologic, la poalele Muntilor Carpati, pe 34 ha de padure. In urma cu cativa ani, edificiul a fost retrocedat urmasilor contelui Mikes, Gregor si Alexander Roy Chowghury, care au decis sa-l transforme intr-un hotel de lux.

Fost spital, actual hotel

De-a lungul timpului, castelul din Zabala a avut mai multe scopuri. In perioada comunista, constructia a servit drept scoala. Ulterior, a fost transformat in unitate spitaliceasca. Acum, castelul serveste drept unitate de cazare pentru turistii din tara si din strainatate, atrasi de peisajul si serviciile oferite.

Casa Masinilor a fost transformata in casa de oaspeti si dispune de 6 camere duble, sufragerie si camera de zi. Trei dintre camere poarta numele unor culori. Fostele grajduri au fost transformate in restaurant si spatiu dedicat evenimentelor.

Atractiv pentru turistii straini

Zabola Estate atrage anual o multime de turisti, mare parte veniti din strainatate. In anul 2008, castelul a fost prezentat ca o destinatie de vis in mai multe publicatii importante, de la New York Magazine si Exit Magazine pana la Harpe's Bazaar si posturile de televiziune CNN, MTV si Duna Tv. In acest an, toate locurile au fost ocupate pentru noaptea de Revelion.

Pentru a citi mai multe despre Castelul Mikes, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Revelion la castel