Sute de turisti pe partiile din Predeal si Poiana Brasov. Gradul de ocupare se ridica la 70%

Email Imprimare PDF

 

Sute de turisti pe partiile din Predeal si Poiana Brasov. Gradul de ocupare se ridica la 70%

Sute de turisti s-au adunat, vineri si sambata, pe partiile din statiunile Predeal si Poiana Brasov, unde stratul de zapada masoara peste 35 de centimetri, fiind puse in functiune si tunurile de zapada.  Gradul de ocupare in pensiuni si hoteluri este de aproximativ 70%.

Potrivit reprezentantilor Salvamont, in Predeal si Poiana Brasov zapada este foarte buna pentru schi, stratul de zapada depasind 35 de centimetri, fiind puse in functiune si tunurile de zapada pe partiile principale, transmite Mediafax.

In ceea ce priveste gradul de ocupare in pensiuni si hoteluri, aproximativ 70% din locuri au fost deja ocupate pentru sarbatorile de Craciun, insa hotelierii se asteapta ca de Revelion gradul de ocupare sa depaseasca 80-85%.

In cursul zilelor de vineri si sambata, cand au inceput sa vina turistii care si-au facut rezervari in cele doua statiuni, pe partii au ajuns cateva sute de turisti, dar si localnici care au venit fie cu masini personale, fie cu autobuze.

La Predeal, pe partia Clabucet sunt puse in functiune zece tunuri de zapada care pot suplimenta necesarul de zapada pe partii. in plus, au fost montate plasele de protectie de la poalele partiei Clabucet, pentru evitarea accidentelor.

In Poiana Brasov, deschiderea oficiala a sezonului de iarna va avea loc in 26 decembrie, a doua zi de Craciun, eveniment la care este asteptata Elena Udrea, ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, alaturi de oficialitatile locale.
Ministrul Turismului va inaugura, cu aceasta ocazie, cea mai mare partie din tara, ca urmare a finalizarii proiectului de extindere a domeniului schiabil, care a avut o valoare de peste 28,4 milioane euro.

Pentru a citi mai multe despre statiunea Poiana Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Sute de turisti pe partiile din Predeal si Poiana Brasov. Gradul de ocupare se ridica la 70%