Tari periculoase in care nu trebuie sa calatoresti. Pe lista sunt trecute Israel si Egipt

Email Imprimare PDF

 

Tari periculoase in care nu trebuie sa calatoresti. Pe lista sunt trecute Israel si Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reinnoit in ultimele zile alertele de calatorie pentru mai multe state in care este periculos sa calatoresti. Printre acestea se numara Israel, Irak, Columbia, Liban sau Egipt.

In ceea ce priveste Israelul, MAE atrage atentia ca exista "zone sau intervale de timp care pot fi periculoase".

"Recent, s-a inregistrat un atac terorist cu bomba la Ierusalim, primul dupa 7 ani", mai atrage atentia MAE, sfatuindu-i pe romanii care se deplaseaza in Israel sau se afla deja pe teritoriul acestui stat sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Tel Aviv si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.

Romanii sunt sfatuiti sa evite si calatoriile in Irak, din cauza atacurilor teroriste din zona.

MAE avertizeaza, de asemenea, ca in Liban exista "zone sau intervale de timp care pot fi periculoase" si le recomanda romanilor sa manifeste "prudenta si vigilenta" pe durata calatoriilor in aceasta tara.

Calatoresti in Egipt? La ce trebuie sa fii atent?

Ministerul de Externe a actualizat si avertizarea de calatorie pentru Egipt, atentionand ca exista "zone sau intervale de timp care pot fi periculoase". Asa ca turistii romani sunt sfatuiti sa evite deplasarea in Cairo, Alexandria, Ismailia, Suez.

Chiar si asa, calatoriile, in grup organizat, in statiunile de la Marea Rosie (Hurgada si Sharm El Sheikh) precum si calatoriile care includ vizitarea siturilor de la Luxor si Aswan sunt exceptate de la aceasta regula.

In privinta Columbiei, Ministerul de Externe atrage atentia ca exista factori de risc si recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile ce nu sunt necesare. "Columbia este o tara cu un nivel ridicat de criminalitate si cu manifestari de violenta cauzate de trupele de gherila (FARC, ELN, etc.) si de traficul de droguri", se arata in comunicat.

Alte zone de risc sunt Madagascar, Thailanda, Sudan, Coasta de Fildes si Yemen.

Pentru a citi si despre cele mai periculoase orase din Europa, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citste mai mult...

Sursa: www.incont.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Tari periculoase in care nu trebuie sa calatoresti. Pe lista sunt trecute Israel si Egipt