Dulciuri, bijuterii, jucarii si haine. S-au deschis targurile de Craciun in Capitala

Email Imprimare PDF

Dulciuri, bijuterii, jucarii si haine. S-au deschis targurile de Craciun in Capitala

Sezonul cadourilor pare sa fi inceput in forta, cu patru targuri "cu de toate" sau tematice in Bucuresti, toate fiind frecventate sambata de cumparatori, desi vanzarile nu au fost neaparat multumitoare pentru comercianti.
Cu ce isi atrag comerciantii clientii
Ca si in alti ani in aceasta perioada, oferta este variata si destul de concentrata in centrul orasului Bucuresti. In doua - trei ore, pot fi strabatute targurile de la Muzeul Taranului, Muzeul de Geologie, Sala Dalles si Hanul lui Manuc, pentru produse diverse, de la obiecte de uz casnic, imbracaminte si accesorii, la piese decorative si dulciuri fine.
Vizita la Targul de Mos Nicolae de la Muzeul Taranului Roman, organizat pana duminica, este o delectare pentru ochi, ca toate targurile traditionale de aici. Mesteri imbracati in costume populare, multa culoare si maiestrie in tot ce e pe tarabe ii imbie pe bucuresteni, macar sa arunce o privire.
Pentru copii, universul taranesc prezinta mai multe atractii: modele vechi fermecatoare de jucarii de lemn, papusi si animale din carpe si dulciurile de casa. Cadouri frumoase si utile sunt insa pentru toate varstele: manusi si genti din piele, tricotaje, fete de masa sau lenjerii de pat brodate, icoane pictate pe sticla si lemn sau argintate, bijuterii traditionale din margele, din pietre semipretioase sau din lemn pictat, ii sau costume populare intregi, vase de ceramica pictate, de la farfurii decorative la tot felul de recipiente si ustensile de folosit in bucatarie, toate foarte aspectuoase, fluiere si bastoane, cosulete, rame si cutii de bijuterii pictate cu flori, pana la piese deosebite de mobilier, pictate de asemenea manual.
Nu lipsesc mierea, palinca, siropurile si sapunul de casa cu diferite arome. Multa lume se plimba printre tarabe si are ce admira la targul de la Muzeul Taranului, dar mesterii care au venit din diverse zone ale tarii, nu sunt tocmai multumiti de vanzari.
Vizavi, la Muzeul de Geologie, este deschis, tot pana duminica, Targul Mosilor de Iarna, cu pietre semipretioase si cristale, montate in bijuterii sau decorative. Si aici sunt oameni la fiecare taraba, in special tinere sau mame cu fetite. Pot fi admirate o multime de coliere, bratari, cercei, inele, brose, cu o piatra sau combinatii de pietre, dar si ace de cravata. La o taraba mai putin colorata, se gasesc bucati de shungit, un carbune din Rusia cu proprietati de purificare si care absoarbe radiatiile emise de calculator sau telefonul mobil.
Pentru a cauta cazare in Bucuresti, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Dulciuri, bijuterii, jucarii si haine. S-au deschis targurile de Craciun in Capitala