Turiștii au dat 5 mil. euro în vacanța de 1 decembrie, pe Valea Prahovei

Email Imprimare PDF
\

Turiștii au dat 5 mil. euro în vacanța de 1 decembrie, pe Valea Prahovei

Afacerile proprietarilor de pensiuni şi restaurante din Valea Prahovei şi Braşov au crescut cu circa 5 milioane de euro, în sfârşitul de săptămână prelungit datorită zilei de 1 Decembrie. Furnizorii de servicii turistice spun că cererile de cazare din staţiunile montane din aceste zone s-au dublat, în ciuda preţurilor semnificativ mai mari.

Cele 23.000 de locuri de cazare sunt ocupate aproape în totalitate în perioada 1 - 4 decembrie, deşi sunt şi unii turişti care au preferat să plece în mici excursii în oraşe europene, unde se organizează târguri de Crăciun, pentru aproape 200 de euro pentru câteva zile la Braşov sau pe Valea Prahovei, scrie Ziarul Financiar.

La o pensiune din Sinaia, cu o capacitate de 18 locuri în 8 camere, tariful pe noapte la cazare este de 120 de lei, cei mai mulţi turişti rezervâd camere de joi până duminică, în tariful de cazare nefiind inclusă şi masa.

„Încasările s-au dublat pentru vacanţele din weekend-ul cu 1 Decembrie, în ceea ce priveşte pachetele de tip city break în oraşele din străinătate cu pieţe de Crăciun. Mulţi români şi-au luat şi vineri liber pentru a putea merge într-o mini-vacanţă în străinătate", a spus reprezentantul unei agenţii de turism. Citiţi mai departe în Ziarul Financiar.Val

Pentru a cauta cazare in Brasov si in Poiana Brasov, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Turiștii au dat 5 mil. euro în vacanța de 1 decembrie, pe Valea Prahovei