Primaria Sinaia pierde telegondola de 8 mil. euro, pentru ca nu a platit ultima rata

Email Imprimare PDF

 

Primaria Sinaia pierde telegondola de 8 mil. euro, pentru ca nu a platit ultima rata

Telegondola din Sinaia este pe cale sa treaca in proprietatea firmei de leasing, Dunarea IFN SA, dupa ce Primaria Sinaia nu a achitat la timp rata finala de 300.000 de euro, dintr-un contract total de 7,6 milioane de euro, din care 2,3 milioane proveneau din fonduri guvernamentale.

In urma unei licitatii publice castigata de grupul de firme Dunarea, la data de 20 decembrie 2006, a fost semnat contractul de leasing financiar pentru achizitionarea unei telegondole.

Inaugurata in decembrie 2007, telegondola, care face legatura intre cota 1000 si cota 1400, a avut la inceput probleme ca urmare a lipsei certificatului Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat (ISCIR), relateaza Mediafax.

Primaria Sinaia sustine ca din luna mai ISCIR nu a mai prelungit autorizatia de functionare a telegondolei, acuzand faptul ca Dunarea IFN SA nu a luat nici o masura de remediere a alunecarii stalpului 6, asa cum ISCIR recomandase.

Telegondola nu a mai functionat, iar societatea Transport Urban Sinaia, care exploateaza instalatia, a notificat lipsa incasarilor si pierderile inregistrate catre Dunarea IFN considerand ca aceasta este direct raspunzatoare in calitate de proprietar-locator al instalatiei.

"Rata nu a putut fi platita pentru ca telegondola nu a avut incasari in ultima perioada, in conditiile in care de regula are, in medie, incasari de 200.000 de lei", declara primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.

In 25 octombrie 2011, autoritatile locale din Sinaia au fost anuntate de rezilierea contractului de leasing si inceperea executarii silite a debitului urmarit, ca urmare a intarzierii SC Transport Urban Sinaia SRL cu 90 de zile la plata ratei de leasing.

Pentru a citi mai multe despre statiunea Sinaia si a cauta cazare, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Primaria Sinaia pierde telegondola de 8 mil. euro, pentru ca nu a platit ultima rata