Wizz Air: Mutarea zborurilor low-cost pe Otopeni, “cel mai rau lucru care se putea intampla aviatiei”

Email Imprimare PDF

 

Financial Times, pe urmele printului Charles:

Mutarea zborurilor low cost de pe Aeroportul Baneasa pe Aroportul Otopeni, care percepe tarife mai mari, este "cel mai rau lucru care se putea intampla aviatiei", intrucat forteaza companiile sa scumpeasca biletele sau sa iasa de pe piata, afirma directorul executiv al Wizz Air, Jozsef Varadi.
"Managementul Aeroportului Otopeni nu va face bine daca forteaza companiile low cost sa se mute. Cred ca Wizz Air are o pozitie destul de buna pe piata incat sa nu plece, dar daca va trebui sa ne mutam, vom fi fortati sa ne revizuim capacitatea de transport si tarifele. Cel mai rau lucru care se poate intampla pietei de aviatie este ca, din cauza unei decizii ca aceasta, companiile sa plece si sa faca investitii pe alte piete", a declarat intr-o conferinta de presa, Jozsef Varadi, relateaza Mediafax.

El spune ca Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) practica tarife mai mari comparativ cu alte aerogari din regiune precum Varsovia si Budapesta.

"Este ridicol pentru ca nu exista o justificare din punct de vedere al pietei pentru aceste tarife", a afirmat directorul Wizz Air.

Ministerul Transporturilor a decis sa transforme Aeroportul Baneasa intr-o aerogara destinata curselor VIP si sa transfere zborurile low cost pe Aeroportul Otopeni pana in 2012-2013, relateaza Mediafax.

Wizz Air
va lansa in vara anului viitor (23 iunie) un nou zbor, pe ruta Bucuresti-Verona, care va fi operat de trei ori pe saptamana, si va creste frecventa altor zboruri prin adaugarea celei de-a sasea aeronave bazei din capitala. Astfel, va creste numarul zborurilor din Bucuresti catre Milano Bergamo, Venetia Treviso, Madrid, Dortmund, Bari, Cuneo Torino, Forli Bologna si Pisa, care vor fi operate cu o frecventa de 3 pana la 14 zboruri pe saptamana.

Referitor la ancheta Comisiei Europene deschisa la sesizarea Carpatair cu privire la un ajutor de stat pe care Aeroportul din Timisoara l-ar fi acordat Wizz Air, Varadi estimeaza ca investigatia va fi finalizata peste un an. "Cred ca ce se intampla la Timisoara este ca au doua companii, din care una este un competitor local care are probleme financiare.

Pentru a citi o alta stire despre ofertele companiei Tarom, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Wizz Air: Mutarea zborurilor low-cost pe Otopeni, “cel mai rau lucru care se putea intampla aviatiei”