Strainilor nu le pasa de greve. Turismul din Grecia creste cu 10%

Email Imprimare PDF

 

Strainilor nu le pasa de greve. Turismul din Grecia creste cu 10%

In ciuda repetatelor greve generale ce au paralizat Grecia in ultimele luni si protestelor violente din Atena, turismul elen a inregistrat, in primele opt luni ale acestui an, o crestere cu 10%, fata de perioada similara din 2010, fiind considerat unul dintre "domeniile fruntase ale economiei grecesti", reiese din datele publicate de Banca Nationala a Greciei, citate de Agerpres.
Astfel, in perioada ianuarie-septembrie, 10,33 milioane de turisti straini au decis sa viziteze obiectivele turistice elene, cu 911.536 mai multi decat anul trecut, rezultand astfel o crestere cu 9,67 %.

Sumele cheltuite de turistii care au ales sa-si petreaca vacanta pe teritoriul Greciei, in intervalul 1 ianuarie-31 august 2011 au fost de 7,71 miliarde euro, fata de numai 7,01 miliarde euro in aceeasi perioada a anului trecut, rezultand astfel o crestere cu 10 % a veniturilor din turism. Totodata, s-a constatat si o crestere de 9,9 la suta a numarului de turisti in perioada analizata.

Conform estimarilor efectuate de institutiile specializate, o crestere de 10 % a sectorului turismului elen va conduce la o crestere cu 1 % a Produsului Intern Brut (PIB) al Greciei.

Daca doriti sa va petreceti vacanta de iarna in tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru pentru a citi despre domenii schiabile.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Strainilor nu le pasa de greve. Turismul din Grecia creste cu 10%