Primul aeroport construit in capitalism

Email Imprimare PDF

 

Primul aeroport construit in capitalism

Aeroportul din sudul Bucurestiului, aflat in plan de trei ani, mai are inca de parcurs etape premergatoare debutului constructiei. Cand ar putea fi gata? DailyBusiness.ro a discutat cu oficialii investitorului, pentru a vedea in ce stadiu a ajuns acest proiect, care ar urma sa preia o parte din traficul aerian, concentrat momentan doar pe aeroporturile din nord.

Aeroportul ar urma sa fie construit in Adunatii Copaceni, la 20 de kilometri de Bucuresti, iar investitia, in valoare de 200 milioane de euro, este derulata de omul de afaceri Nelu Iordache, patronul operatorului aerian low-cost Blue Air si al companiei Romstrade.

Momentan, investitorul a obtinut avizele necesare constructiei, si in prezent este in proces de selectare a firmei care se va ocupa de proiectare. Pentru a gasi proiectantul, oficialii companiei fac un proces de selectie la nivel international, cautand firme cu mai multa experienta in domeniu.

“Ne aflam in procesul de selectare a firmei care va face proiectarea noului aeroport. Acest process mai dureaza cateva luni pana la finalizare”, au declarat oficialii investitorului. “De la data la care stabilim firma de proiectare, aceasta trebuie sa ne predea proiectul in maxim 12 luni. De la data la care proiectul este gata, estimam ca 2 ani dureaza constructia, daca totul merge bine”, au adaugat acestia.

Aeroportul din sud ar urma sa fie construit pe 225 de hectare de teren si ar trebui sa fie tranzitat anual de circa 1 milion de pasageri in primul an. Aeroportul ar fi mai mult decat util, in conditiile in care numarul de pasageri de pe aeroporturile din Bucuresti este in continua crestere, in primele 6 luni ale acestui an ajungand la 3,44 milioane de pasageri.

Pentru a citi si despre promotiile companiei aeriene Air France, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Primul aeroport construit in capitalism