Cele mai spectaculoase drumuri din lume

Email Imprimare PDF

 

Cele mai spectaculoase drumuri din lume

Săpate prin pereţi de stâncă, lungi cât un întreg continent sau chiar bântuite. Acestea sunt câteva dintre cele mai spectaculoase şosele din lume, prezentante într-un top de către publicaţia Business Insider.

Tunelul Guoliang din munţii Chinei a luat naştere atunci când locuitorii unui sat izolat de lume s-au hotărât să nu mai aştepte promisiunule autorităţilor pentru un nou drum. Oamenii şi-au luat uneltele şi au cioplit un tunel în stâncă. Munca a durat cinci ani, din 1972 până în 1977, iar astăzi acesta este unul dintre cele mai pitoreşti dar şi periculoase tunele din lume.

Katy Freeway din Statele Unite este cea mai lată autostrada din lume. Cu 26 de benzi pe anumite porţiuni, autostrada face legătura între statele California şi Florida. Zilnic, peste 220.000 de autovehicule circulă pe aici.

Cu cei 26.000 de kilometri ai săi, Panamericana este cea mai lungă şosea din lume. Drumul care face legătura între Alaska şi Chile străbate 16 ţări de-a lungul celor două Americi.

Pentru a citi si despre topul celor mai spectaculoase sosele din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.realitatea.net

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cele mai spectaculoase drumuri din lume