10 restaurante cu vederi spectaculoase

Email Imprimare PDF

 

10 restaurante cu vederi spectaculoase

Putem spune ca o masa la un restaurant situat intr-un loc spectaculos e un rasfat care merita. De la creste glaciare, la paduri tropicale stravechi, trecand prin inima Parisului si chiar sub Oceanul Indian, 10 restaurante din diferite colturi ale lumii s-au remarcat prin privelistile de exceptie pe care le ofera.

Publicatia Budget Travel a prezentat un top al restaurantelor care ofera mult mai mult decat o experienta culinara.

Argentina. Chez Manu, restaurantul din Anzi,  in cel mai sudic oras din lume
Poate nu va asteptati sa gasiti cele mai rafinate mancaruri frantuzesti intr-un oras de frontiera care e mai mult sau mai putin la capatul lumii, ceea ce face orasul Chez Manu o supriza si mai placuta. Situat pe un deal la 1,6 kilometri la nord de Ushuaia, capitala Tierra del Fuego, si in cel mai sudic oras din lume, restaurantul impresioneaza la inceput prin deschiderea spectaculoasa catre Canalul Beagle.

Apoi, este si mancarea. Bineinteles, preparatele din peste sunt la ele acasa – somon, hering – pe care bucatarul sef de origine franceza le imbunatateste cu secrete culinare din tara sa. Doua dintre specialitatile sale sunt mielul de Patagonia si iepurele Fuegian, servite in sos de mustar.

Oferta: Centolla (crab regesc) se gaseste aici din abundenta, iar centolla gratinada “Chez Manu” costa 24 de dolari. 

Australia. Paradisul de la inceputul timpurilor in mijlocul junglei
Restaurantul Julaymba aduce turistii chiar in inima celei mai vechi paduri tropicale din lume. Terasa de 40 de locuri este situate chiar langa o laguna straveche cu apa proaspata, deasupra careia curg liane din bolta verde.

Din toate directiile, cei care iau masa acolo aud sunete  venind de la cele 430 de specii de pasari, curcani salbatici si canguri care sar prin jungla. Meniul include mancaruri traditionale din zona, pregatite chiar de bastinasi Kuku Yalanji. Printre specialitatile autohtone se afla crocodilul afumat sau friptura de cangur.

Oferta: Meniul special pentru pranz “only-fish-and-chips” contine file de barramundi local si cartofi pai, cu 17 dolari.

Pentru a citi si despre restaurantul suspendat din tara noastra, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri 10 restaurante cu vederi spectaculoase