Cum ajungi pe Plaja Vadu, taramul virgin al vamaiotilor autentici: Calculeaza ruta!

Email Imprimare PDF

 

Cum ajungi pe Plaja Vadu, taramul virgin al vamaiotilor autentici: Calculeaza ruta!

Inainte ca terasele, sezlongurile si umbrelele colorate sa puna stapanire pe plaje precum Costinesti si mai apoi Vama Veche, turistii obisnuiau sa vina aici in cautarea unei oaze de liniste, un refugiu fata de agitatia din orase, un loc retras, unde sa renunte temporar la tot ce ii lega de viata cotidiana. In cele mai multe cazuri, inclusiv la haine. 

Pe masura ce popularitatea acestor locuri a inceput sa creasca, autenticitatea a inceput sa scada, fiind transformate treptat in statiuni suprapopulate, apreciate si criticate deopotriva pentru conditiile oferite. Astfel de locuri au devenit din ce in ce mai rare, motiv pentru turistii boemi de alta data au fost nevoiti fie sa se adapteze la noile vremuri, fie sa caute refugiu in alte zone cat de cat similare. 

Din fericire, desi tot mai rare, astfel de locuri nu sunt nici pe departe disparute in totalitate. O astfel de oaza se gaseste astazi la 15 kilometri departare de Navodari si 7 de Corbu, in judetul Constanta. Plaja Vadu este locul unde vamaiotii autentici si cei ai vremurilor noastre incearca sa recreeze atmosfera rara de alta data. 

Cu cortul la buza marii

Situata la o departare de aproximativ 20 minute de mers cu automobilul din satul Vadu, pe un drum betonat si ingust, strajuit de un peisaj cu nisip acoperit de ierburi, plaja de la Vadu este inca o plaja virgina fara niciun fel de amenajare.

Este locul unde turistii cauta linistea, nisipul curat, apa marii curata. Pentru amatorii de locatii salbatice,este locul ideal unde se poate campa cu cortul. 

Confort vs. salbaticie

Spre deosebire de alte plaje de pe litoralul romanesc, plaja Vadu este destul de incapatoare pentru a oferi spatiul necesar unui sejur odihnitor in salbaticie. 

Tinand cont ca nu este nimic amenajat aici, este absolut recomandat turistilor sa aiba in dotare saci menajeri pentru transportul resturilor menajere. In plus, este bine de stiut ca salvamarii nu au „sediu” aici, astfel ca trebuie acordata o maxima atentie in apa. 

Calculeaza ruta catre Vadu

Cei care doresc sa se refugieze pe plaja Vadu o pot face urmand drumul principal din satul Vadu, pana in poarta unei fabrici, unde se face dreapta si se intra pe drum de beton ingust ce ne duce la malul marii. 

Drumul dintre Vadu si Navodari poate fi parcurs in circa 20 de minute. Skytrip.ro va pune la dispozitie aplicatia "Calculeaza ruta", cu ajutorul careia puteti afla cel mai bun traseu dintre doua locatii, distanta si timpul necesar parcurgerii, precum si cele mai importante obiective de pe traseu.

Pentru a citi si despre statiunea Navodari, accesati aceeasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum ajungi pe Plaja Vadu, taramul virgin al vamaiotilor autentici: Calculeaza ruta!