Prapad in Biosfera Delta Dunarii. Sute de hectare, distruse de flacari

Email Imprimare PDF

 

Prapad in Biosfera Delta Dunarii. Sute de hectare, distruse de flacari

Un incendiu de proportii a cuprins  aria protejata a Biosferei Delta Dunarii, din zona localitatii Vadu din judetul Constanta, distrugand peste 300 de hectare de stuf si vegetatie uscata.

In prezent, focul a fost izolat, iar pompierii sustin ca ar putea fi stins in curand daca nu se modifica din nou directia vantului.

Valoarea pagubelor urmeaza sa fie estimata de specialisti dupa stingerea focului. De asemenea, tot dupa ce incendiul va fi oprit va fi stabilita si cauza izbucnirii focului.

Conform ISU, este posibil ca si de aceasta data cauza producerii incendiului sa fie neglijenta unor persoane care au aruncat la intamplare chistoacele nestinse de tigara sau au facut foc fara sa-l stinga definitiv.

In urma cu patru ani, presedintele organizatiei Oceanic Club, Razvan Popescu Mirceni, a protestat in fata Prefecturii Constanta cu zeci de broaste testoase moarte asupra lui, fata de ignoranta autoritatilor privind distrugerile din Rezervatia Biosfera Delta Dunarii in urma deselor incendii provocate in zona.

''Nimeni nu ne baga in seama, dimpotriva, am fost luati in deradere, iar administratia Biosferei Delta Dunarii a concluzionat ca in urma incendiilor nu au fost specii arse si nici pagube materiale, cu toate ca, pe doar 2.000 de metri patrati ecologistii au gasit circa o suta de testoase arse'', a afirmat la vremea respectiva Popescu Mirceni.

Pentru a citi mai multe despre Biosfera Delta Dunarii, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.dailybusiness.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Prapad in Biosfera Delta Dunarii. Sute de hectare, distruse de flacari