MDRT va elabora o strategie comună pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere România-Bulgaria

Email Imprimare PDF

 

Comitetul Comun de Selecţie (CCS) al Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007-2013 a aprobat proiectul strategic Strategie comună pentru dezvoltare teritorială durabilă a zonei transfrontaliere România-Bulgaria, în valoare de 6,89 milioane euro.

Proiectul fusese depus în cadrul celui de al doilea apel de proiecte strategice şi are o valoare totală de 6.895.380 euro, din care 5.823.838 euro sunt asiguraţi prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, potrivit unui comunicat emis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

"Proiectul a fost depus în cadrul Axei Prioritare 1: Accesibilitate/Îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii, Domeniul Major de Intervenţie 2.1 - Îmbunătăţirea facilităţilor de transport transfrontalier terestru şi fluvial, având ca partener-lider Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România", se arată în comunicat.

Acest proiect strategic se va implementa pe o perioadă de 24 de luni şi îşi propune armonizarea politicilor economice, sociale, de mediu şi culturale la nivelul întregii zone transfrontaliere, în scopul întăririi coeziunii economice, sociale şi teritoriale.

Pentru a citi despre noul sloganul turistic al capitalei, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.money.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri MDRT va elabora o strategie comună pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere România-Bulgaria