Cum vă puteţi recupera banii dacă plătiţi vacanţa înainte, dar nu mai puteţi pleca

Email Imprimare PDF

 

Cum vă puteţi recupera banii dacă plătiţi vacanţa înainte, dar nu mai puteţi pleca

Forţaţi să fie cât mai chibzuiţi, românii au început să înţeleagă că ies mult mai ieftin dacă îşi achită vacanţa cu mult timp înainte. Cu toate acestea, dincolo de avantajul unui preţ bun, pot apărea şi o serie de neplăceri în intervalul lung de timp din momentul cumpărării pachetului de servicii şi începutul călătoriei.

Ca să nu riscaţi să pierdeţi nişte bani strânşi cu mare greutate, aveţi posibilitatea să încheiaţi asigurări în baza cărora veţi fi despăgubiţi dacă aţi primit preaviz la locul de muncă, v-aţi îmbolnăvit sau aţi suferit un accident, aţi pierdut o rudă apropiată, vi s-a spart locuinţa sau s-a produs un incendiu ori v-aţi pierdut actele.

Pentru aceste situaţii nedorite este bine să ştiţi că prin aceste asigurari veti fi despagubiti, măcar parţial, dacă nu în totalitate.

Acest tip de poliţă se numeşte "storno" şi poate fi solicitată abia după ce achitaţi vacanta. Se calculează în funcţie de numărul de zile petrecute în străinătate şi de valoarea pachetului. Teoretic, puteţi să daţi 0,5% din costul total sau o sumă fixă.

Înainte însă de orice, citiţi bine contractul. Fiecare societate are propriile clauze in contract, iar unele pot ascunde capcane.

Pentru a citi despre destinatiile de vacanta de la noi din tara, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?



Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri Cum vă puteţi recupera banii dacă plătiţi vacanţa înainte, dar nu mai puteţi pleca