In Harghita, ca la Rio: Statuie uriasa a lui Iisus, pe varful muntelui Gordon!

Email Imprimare PDF

 

In Harghita, ca la Rio: Statuie uriasa a lui Iisus, pe varful muntelui Gordon!

Comuna Lupeni din judetul Harghita va fi protejata in curand de cea mai mare statuie a lui Iisus din Europa de Est. Monumentul urmeaza sa fie ridicat pe varful muntelui Gordon, iar turistii vor putea urca pe o scara din interior pentru a admira panorama.

Conform primarului din Lupeni, statuia va avea 22 de metri si va aminti de faimoasa statuie uriasa a lui Iisus din Rio de Janeiro. Aceasta din urma are o intaltime de 30 de metri, fara piedestal.

„Inima lui Iisus”

Statuia va fi numita „Inima lui Iisus” si il va infatisa pe Mantuitor cu bratele deschise. Locul ales pentru amplasare este muntele Gordon, intre localitatile harghitene Odorheiu Secuiesc si Lupeni, la 946 metri altitudine.

Capul, bratele deschise si pelerina sunt facute din otel inoxidabil, iar fundatia din beton este deja turnata. Monumentul este opera artistului Zavaczky Walter, din Odorheiu Secuiesc.

Costuri si inaugurare

Conform edilului din Lupeni, costurile lucrarii se ridica la 200.000 de euro, fonduri provenind de la Fundatia Protemp, precum si de la societati comerciale din zona.

Autoritatile vor ca statuia uriasa a lui Iisus sa fie inaugurata in data de 21 august, fiind momentul de incheiere al Primului Congres Mondial al Igienei, a Calitatii si Controlului Laptelui, numit generic “Galacticus”, organizat in cadrul celei de a II-a Intalniri Mondiale de Dezvoltare Durabila, care se va desfasura in perioada 17 – 21 august.

Pentru a cauta cazare in Harghita, accesati aceasta sectiune a site-ului nostru.

Citeste mai mult...

Sursa: www.skytrip.ro

Rezervare

Sondaj

Pentru concediul dumneavoastră preferaţi liniştea şi relaxarea, oferite de o vacanţă la munte sau soarele, plaja şi distracţia de la mare?Rezultate
Sunteţi aici: Ştiri In Harghita, ca la Rio: Statuie uriasa a lui Iisus, pe varful muntelui Gordon!